In deze rubriek nemen we jullie een dag mee in het leven van een collega. Deze keer is dat Judith Oskam, adviseur Brandveiligheid.
Mijn dag start vandaag thuis, ik begin met het checken van mijn mail. Via ons zaaksysteem krijg ik van de Twentse gemeenten per mail diverse adviesaanvragen. Vanuit de brandweer ben ik degene die de gemeenten adviseert op brandveiligheid bij vergunningsplichtige evenementen. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën. Een klasse A evenement staat voor een regulier evenement zonder noemenswaardige risico’s. Ze vragen niet of nauwelijks inzet van hulpdiensten. Een B evenement staat voor een aandachtsevenement met mogelijke risico’s. Om de veiligheid te kunnen borgen zijn nadere regels noodzakelijk. En een C evenement staat voor een risico-evenement, denk dan aan de Military of het Freshtival.
Na mijn mail te hebben doorgelopen maak ik een prioritering. In Live Events staan alle stukken die ik voor mijn advies nodig heb. Dit systeem wordt door alle hulpdiensten gebruikt, zo geven de politie en GHOR op hun beurt ook advies aan de gemeente. Dit wordt gebundeld en gaat als één multi-advies naar de gemeente. De laatste tijd krijgen we veel adviesaanvragen. Vanwege corona en de daar bijhorende maatregelen, proberen de organisatoren van evenementen toch iets te organiseren. Omdat de maatregelen steeds aangepast worden, krijgen we ook veel ‘vernieuwde’ aanvragen.
Ik heb een overleg via Teams over de aanbesteding van een nieuw zaaksysteem. Het contract met het huidige systeem Splitvision loopt af en we hebben de wensen, eisen voor een nieuw systeem beschreven. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met de komst van de Omgevingswet. In september gaan verschillende partijen hun systeem aan ons presenteren.
Tijdens de lunchpauze heb ik een blokje om gelopen en nu kan ik weer fris beginnen. Vanuit mijn ambtelijke functie zit ik in de ondernemingsraad (OR). Daarvoor houd ik mij onder andere bezig met de aanbesteding van een nieuwe PPMO keuringsdienst. Hiervoor moet ik wat stukken doorlezen. Daarna bel ik met Joos Perrier, mijn collega HIN GHOR (Hoofd Informatie). Sinds een paar jaar draai ik mee in dit piket. Eén keer per zes weken heb ik dienst en dan verzorg ik tijdens een GRIP incident in LCMS de communicatie tussen de witte kolom en de overige hulpdiensten. Door mee te draaien in dit piket heb ik een groot netwerk opgebouwd en veel kennis opgedaan van de witte kolom. Ook handig voor mijn dagelijkse werk.
Via Teams heb ik overleg met de Themagroep Evenementen, hierin hebben collega’s Geraldine Teterissa, Gert Meulenbelt en Arjan ten Bloemendal zitting. Met enige regelmaat bespreken we de ontwikkelingen in het evenementenlandschap. Terugkerende thema’s zijn bijvoorbeeld de paasvuren. Een soortelijk overleg heb ik ook met de multi partners. We spreken dan de belangrijkste evenementen in Twente door. Nu extra lastig vanwege corona.
Mijn werkdag zit er op. Ik ga snel wat eten, want vanavond heb ik les. Ik volg de deeltijd studie Integrale Veiligheidskunde aan de Saxion Hogeschool. Dat betekent iedere dinsdagavond les en veel praktijkopdrachten uit mijn eigen werkomgeving. Super leerzaam en leuk. Ik heb het eerste jaar net met succes afgerond en daar ben ik best trots op.