Tips over veilig laden tijdens de brandpreventieweken

01 oktober 2024
Door regio: Landelijk

Vandaag gaan de brandpreventieweken van start. De hele maand oktober staat in het teken van veilig laden. Want we gebruiken steeds meer elektrische vervoermiddelen, maar dat brengt ook het risico op brand met zich mee. Hoe ga je hier dan het beste mee om? Via de website Veilig Huis Vinkie en Ik Laad Accuraat vind je tips!

Vaak denk je dat de accu wel tegen een stootje kan of dat het waterdicht is. Of dat het laden van de accu in de nacht geen probleem is. Maar dat valt toch best tegen. Daarom vind je op iklaadaccuraat.nl tips voor het veilig laden van je accu. Zo kun je de levensduur van de accu verlengen en weet je zeker dat alles veilig is.

Relaxed op pad met je e-bike? Doe de safety quiz!

Bovendien is er voor jongeren de Vinkie interactieve safety quiz. Met vragen als: “Wat doe je als je accu aan de lader vol is, maar je net lekker aan het gamen bent? Of wanneer je accu leeg is en je de lader niet bij de hand hebt, wat doe je dan? Waar moet je op letten met je e-bike of hoverboard als het regent? Of juist als de zon schijnt?” Via de quiz op de website krijg je als jongere antwoord op dit soort vragen. Alle veiligheidstips zijn ook te vinden in een handige afvinklijst. Vinken maar!

Landelijke campagne tijdens de brandpreventieweken

Ieder jaar zijn in oktober de Nationale Brandpreventieweken, waarin de brandweer extra aandacht vraagt voor brandveiligheid. Dit jaar staat dus in het teken van veilig laden. Jan-Pieter Duhen, projectleider Veilig Huis Vinkie: “Omdat er steeds meer elektronica en technologie in huis komt, is je huis tegenwoordig eigenlijk een soort mini elektriciteitscentrale. En daardoor moet je op net wat andere dingen letten dan je eerder deed. Met Veilig Huis Vinkie geven we tips over verschillende onderwerpen, waaronder veilig laden. Zo proberen we op een hele laagdrempelige en positieve manier ook jongeren te prikkelen om over veilig laden na te denken. En vanuit deze website verwijzen we weer door naar iklaadaccuraat.nl voor nog meer handige tips. We hopen op die manier tijdens deze landelijke campagne in oktober zoveel mogelijk mensen te bereiken.”

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box