Terugblik op de geslaagde Vakmanschapsdagen

26 september 2024
Door regio: Gelderland-Zuid

Afgelopen week, op 19 en 21 september, vonden de Vakmanschapsdagen opnieuw plaats bij Brandweerkazerne Geldermalsen. Er was weer een uitgebreid informatief en interactief programma, met daarnaast de mogelijkheid om te genieten van een uitgebreide BBQ.

Aftrap

Dit jaar trapten we af met het thema ‘Agressie tegen hulpverleners, we zijn het zat’. Vervolgens namen Renaldo Ishaak en Robin Imthorn het stokje over met een indrukwekkend verhaal over hun PTSS en de veerkracht die zij in hun eigen proces hebben getoond. Een belangrijk verhaal waar we allemaal van konden leren.

Goed eten en workshops

Na een goed verzorgde BBQ door ‘De BBQ Brandtweer’ was het tijd voor de workshops. Jelmer Dam en Jitske Langeraap-de Vries van het NIPV namen de deelnemers op bevlogen wijze mee in een workshop over natuurbrandbeheersing. Ivo van Tuil van Ambulancezorg gaf uitleg over de werkzaamheden op de ambulance, en Bryan Bouwer vertelde over de energietransitie binnen Gelderland-Zuid. Buiten konden de collega’s bij Claire Roskamp, Jasper Haen en Michiel Hartemink kennismaken met de processen van crisisbeheersing door zelf de rol van functionaris in het CoPI op zich te nemen. Iveco Nederland was aanwezig om uitleg te geven over LNG in het wegvervoer, en H2K verzorgde een workshop over fluorvrij schuim.

Om het compleet te maken, was het servicecentrum samen met de nautische specialisten aanwezig om de hele dag de nieuwste ontwikkelingen op brandweergebied te presenteren.

Bedankt!

We kijken met z’n allen terug op een geslaagde tweedaagse. Bedankt voor al jullie enthousiasme; samen hebben we een prachtig vak! Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage in de voorbereiding en tijdens de twee dagen in Geldermalsen.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box