PERSBERICHT: Viering 150 jaar Brandweer Amsterdam-Amstelland

31 juli 2024
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Op 15 augustus 2024 viert Brandweer Amsterdam-Amstelland (BAA) haar 150-jarig jubileum. Er wordt groot uitgepakt op het terrein van kazerne Willem, ringdijk 98 in Amsterdam. Bezoekers worden via een aantal voertuigen terug mee de tijd in genomen. Daarnaast vinden er spectaculaire demonstraties plaats. De dag wordt om 11 uur geopend door locoburgemeester wethouder van Buren en brandweercommandant Tijs van Lieshout.

Op 15 augustus 1874 werd het eerste beroepsbrandweerkorps van Nederland operationeel in Amsterdam. Daarom organiseert BAA op die dag een grootse open dag voor iedereen.

Bijzondere voer- én vaartuigen

Bezoekers worden via een aantal voertuigen terug mee de tijd in genomen. Daarnaast vinden er spectaculaire demonstraties plaats. Ter ere van deze mijlpaal wordt de historische stoomspuit Cerberus opnieuw tot leven gebracht. Deze antieke brandspuit uit 1899 zal, na een vijfjarige restauratie, weer in actie te zien zijn en met veel (stoom)kracht blussen zoals in vroegere tijden. Het evenement biedt de unieke gelegenheid om een verzameling van historische brandweervoertuigen uit het hele land te bewonderen. Dit maakt het feest tot een must-see voor liefhebbers van brandweerhistorie.

Nieuw uniform

Vanaf 15 augustus zal het hele korps van Amsterdam-Amstelland in het nieuwe, landelijke, operationeel uniform lopen. Het nieuwe uniform wordt op deze dag feestelijk gepresenteerd vanaf de blusboot Jan van der Heyde IV. De blusboot zal op deze dag ook laten zien hoe krachtig haar waterkanonnen werken.

Veel te zien en te doen

De brandweerduikers geven twee spectaculaire demonstraties op de Amstel. Met meerdere voertuigen zullen ze tonen hoe er in geval van nood samengewerkt wordt.

Bezoekers hebben de kans om een persoonlijke boodschap achter te laten voor een tijdcapsule die in de toekomst weer geopend zal worden. Dit is een bijzondere gelegenheid om een wens of boodschap na te laten voor de brandweer van de toekomst.

Kinderen kunnen voertuigen van dichtbij bekijken, vragen stellen aan brandweerprofessionals en helemaal losgaan op een brandweerspringkussen. Ook kunnen de kinderen ervaren hoe het is om een brandje te blussen en kun je een mooie herdenkingsfoto laten maken.

Kunst door brandweerprofessionals

Tot slot is er een galerie met kunstwerken gemaakt door brandweerprofessionals. Deze zijn te koop. De opbrengst gaat naar het goede doel. Voor meer informatie en details over het evenement, bezoek www.brandweer.nl/baa150.

Evenementdetails:

Datum: 15 augustus 2024 Tijd: 11:00 – 20:00 Locatie: Kazerne Willem, Ringdijk 98, 1097 AH, Amsterdam

Kom en vier met de Brandweer Amsterdam-Amstelland deze historische dag vol actie, geschiedenis en plezier voor jong en oud!

Einde persbericht

________________________________________________________________________________

Contactinformatie

Dit persbericht bevat alle belangrijke informatie en nodigt uit tot deelname aan het evenement. Als u nog verdere aanpassingen nodig heeft, hoor ik het graag!

Voor persvragen of een interviewverzoek kunt u contact opnemen met:

Paul Kangangi, communicatieadviseur, 0611420704, paul.kangangi@veiligheidsregioaa.nl

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box