Restauranteigenaar, gastheer, kok én brandweerman: Boudewijn Kars vervult dagelijks veel verschillende rollen. Of dat niet erg druk is? Nee hoor, vindt hij zelf. Alleen maar leuk!

Boudewijn Kars (47) is eigenaar van restaurant De Zeven Wouden in Sloten en bevelvoerder bij ploeg Sloten. Hij was pas zeven toen hij al wist: later word ik kok. Op zijn elfde droomde hij van een eigen restaurant. En op zijn 26e was het zover: Boudewijn Kars werd eigenaar van restaurant De Zeven Wouden in Sloten. ‘In mijn restaurant wil ik de sfeer van het bourgondische Louisiana, een staat in het zuiden van de Verenigde Staten, neerzetten.’ Vijf dagen per week is hij gastheer, de zesde dag staat hij in de keuken. ‘Ik zeg altijd: gastvrijheid is een beleving. Ik geniet van de interactie met de gasten. Een praatje, een geintje. Door daarnaast in de keuken te staan, houd ik feeling met de gerechten. Voor mij is dit een ideale combi.’

Portretfoto van Boudewijn Kars

Klaarstaan

Sinds 2003 oefent Boudewijn zijn vak uit mét pieper op zak. Hij is bevelvoerder bij de brandweerploeg van Sloten. ‘Sloten heeft maar zevenhonderd inwoners. Juist in zo’n kleine gemeenschap moet je voor elkaar klaarstaan, vind ik. De brandweer is mijn manier om dat te doen. Als de pieper gaat, doe ik er alles aan om mee te kunnen. Soms lukt het echt niet. Als we ’s avonds midden in het diner zitten, bijvoorbeeld. Of als we met twee personen een vol terras bedienen.’

Teambuilding

Minstens één keer per jaar gaat de Sloter ploeg samen een weekend weg. ‘Mountainbiken in de grotten van Valkenburg of met de tuktuk heel Texel over, dat werk. Laatst hebben we met een skûtsje op het IJsselmeer gezeild. Ook steken we regelmatig de barbecue aan. Lekker eten in goed gezelschap: wie wordt daar nou niet gelukkig van?’

Tekst: Maartje Visser (GH+O)
Beeld: Team Horsthuis

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box