De organisatie Brandweer Amsterdam-Amstelland bestaat bijna 150 jaar. De opbouw bestaat uit vier sectoren brandweerzorg, bedrijfsvoering, crisisbeheersing en informatie & innovatie en de stafeenheid directie & communicatie.
In de sector Brandweerzorg zijn de 18 kazernes ondergebracht. De kazernes richten zich op een vastgesteld verzorgingsgebied. De kazernes zijn verdeeld over zeven clusters. Brandweerzorg houdt zich ook bezig met de preventie van brand. Van het controleren op brandveiligheid bij moskeeën en kinderdagverblijven tot het organiseren van multidisciplinair oefenen. En van het adviseren op bouwvergunningen en stedenbouwkundige ontwikkelingen tot en met het zorgen voor een goede afstemming binnen onze organisatie tijdens een evenement. Brandweerzorg is er nauw bij betrokken.
Een van de belangrijkste kerntaken van de sector Bedrijfsvoering is de ondersteuning van de primaire processen van onze organisatie. De sector bestaat uit zes afdelingen die gezamenlijk de expertise, advisering en ondersteuning bieden die nodig zijn.
De sector Crisisbeheersing houdt zich bezig met het voorbereiden en oefenen op crisissituaties.
Van informatiemanagement en de beveiliging daarvan tot het in kaart brengen van het veiligheidsknooppunt. De sector Informatie & Innovatie heeft als taak om onze brandweermensen zo goed mogelijk te voorzien van informatie, zonder onze brandweermensen hiermee te overspoelen.
De Stafeenheid Directie & Communicatie is verantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering en ondersteuning van de commandant en het MT. Vervolgens wordt er bij elk verhaal dat verteld wordt geadviseerd over de inzet van communicatiemiddelen.
Voor het plaatsen van een sleutel in een sleutelbuis binnen de regio Amsterdam-Amstelland kan je ons jouw verzoek mailen of je laten doorverbinden met operationele informatie via de receptie.
Mail ons en wij plannen een afspraak met je in om de huidige plannen te controleren en waar nodig aan te passen.
Vergunningen worden verleend door de gemeente waarin je woont of werkt. Neem voor je vergunningsaanvraag contact op met je gemeente of ga naar omgevingsloket.nl.