Ben jij een resultaatgerichte, creatieve, inspirerende en verbindende collega? Als senior adviseur crisisbeheersing kun jij een bijdrage leveren aan het voorkomen, beperken en bestrijden van rampen en crises. Op die manier werk jij samen met ons aan veiligheid.
Crises worden complexer, duren langer en kunnen effecten hebben die onze regio- of zelfs de landsgrenzen overschrijden. Naast acute situaties, zoals een grote brand of een gaslekkage, bereiden we ons voor op gebeurtenissen waarbij samenwerking met netwerkpartners van cruciaal belang is. De effecten van een cyberaanval, langdurige stroomuitval, klimaatverandering of opvang van vluchtelingen zijn daar voorbeelden van. Heb jij daar een stevige visie op, weet je die om te zetten in uitvoerbaar beleid? Dan heb je onze aandacht.
Een unieke kans binnen deze functie is dat je een crisisfunctie kunt vervullen. Dit betekent dat je in tijden van crisis direct betrokken bent bij de coördinatie en ondersteuning van de veiligheid in de regio. Crisisrollen zijn gevarieerd: je kunt bijvoorbeeld opgeleid worden tot officier van dienst, informatiemanager of communicatiespecialist en nog veel meer. Zo maak je jouw werk nog uitdagender. Meer informatie over alle crisisfuncties vind je hier.
Benieuwd hoe het is om naast je ‘normale werk’ ook een crisisfunctie te hebben? Bekijk dan het verhaal van onze collega Joshua of de verhalen van onze andere collega’s.
Als senior beleidsadviseur maak je deel uit van team crisisbeheersing. Samen met twaalf enthousiaste collega’s werken wij hard en vooral met veel plezier aan de ontwikkeling van de crisisorganisatie van IJsselland.
Als veiligheidsregio werken we 24/7 aan de veiligheid van meer dan 500.000 mensen van 11 gemeenten. Ons doel is om incidenten, rampen en crises zoveel mogelijk te voorkomen en de risico’s te beperken. Maar wanneer zich een noodsituatie of crisis voordoet, bundelen we onze krachten en nemen we de regie om het op te lossen. Dit doen we met ongeveer 300 medewerkers en 800 brandweervrijwilligers. Zo werken we samen aan een veiligheid. Meer weten over Veiligheidsregio IJsselland? Lees dan meer over onze organisatie.
Onze nieuwe collega voelt zich thuis in verschillende rollen zoals adviseur, coördinator, beleidsmedewerker en projectleider. Je bent een stevige adviseur, overtuigend, communicatief, omgevingsbewust, resultaatgericht en pragmatisch. Je kunt schakelen tussen verschillende niveaus, binnen en buiten de organisatie. Je kunt snel anticiperen op actuele complexe maatschappelijke ontwikkelingen. Je weet bestuurlijke en maatschappelijke doelgroepen te betrekken en je kunt omgaan met groepen met tegenstrijdige belangen. We vinden het ook belangrijk dat je een verbindende teamspeler bent die moeiteloos en enthousiast communiceert met collega’s.
Verder vragen we het volgende van jou:
We bieden je een uitdagende functie als senior beleidsadviseur voor 32-36 uur per week. Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in de HR21 normfunctie medewerker ontwikkeling ll, gewaardeerd in schaal 11 van het CAR-UWO Veiligheidsregio’s (minimaal € 4.267,- en maximaal € 6.143,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Afhankelijk van je opleiding en ervaring kan een aanloopschaal van toepassing zijn. Bij aanstelling accepteer je de rechtspositie die bij de functie hoort.
Werken bij Veiligheidsregio IJsselland betekent dat je een bijdrage levert aan een veilige samenleving. We zijn veelzijdig, dynamisch, informeel, volop in ontwikkeling en flexibel. Dat zie je ook terug in de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
Ben jij klaar om een waardevolle rol te spelen in de veiligheid van onze regio? Solliciteren kan tot en met 22 januari via onze website www.vrijsselland.nl. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en cv. Heb je vragen over de vacature of wil je eerst kennismaken met een collega? Neem dan contact op met Cees-Jan Bloemendaal, teamleider crisisbeheersing, telefoonnummer 06 – 533 55 594. Bij een definitieve aanstelling zullen wij je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
Goed om te weten: het eventuele 1e selectiegesprek vindt plaats op 7 februari en mocht je door de volgende selectieronde zijn dan volgt op 14 februari het 2e selectiegesprek. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.