Brandweer IJsselland zoekt nieuwe brandweervrijwilligers

01 oktober 2024
Door regio: IJsselland

Brandweer IJsselland gaat weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Vandaag is de campagne ‘Jouw extra uitdaging in de buurt’ gestart. Voor 24 posten in de regio zoeken we ruim 60 vrijwilligers. In de hele maand oktober kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger bij een brandweerpost bij jou in de buurt.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Luttenberg, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis.

Ben jij geknipt voor het brandweervak?

Wat voor werk je ook doet in het dagelijks leven; werken bij de brandweer past er bijna altijd bij. Steffie woont in Luttenberg. In het dagelijks leven is zij haarstyliste. Daarnaast is zij ook brandweervrijwilliger bij post Luttenberg. “Gewoon doen! Het is haalbaar voor iedereen die erbij wil.” Werken bij de brandweer is veelzijdig en brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Ze mogen altijd een beroep op je doen. Samen met je collega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Informatieavonden

Sta je op het punt om te solliciteren maar twijfel je of dit de juiste stap is? Kom dan naar één van de drie informatieavonden in de regio. Hier word je bijgepraat over alles wat het brandweervak zo mooi maakt. Van opleiding tot oefenavonden en van daadwerkelijk uitrukken tot aan de combinatie met je baan, thuis en je zorgtaken.

We beginnen om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
– 22 oktober in de kazerne van Zwartsluis (Zomerdijk 41a)
– 23 oktober in de kazerne van Raalte (Aakstraat 2)
– 24 oktober in de kazerne van Ommen (Schurinkstraat 44a)

Solliciteren

Op www.brandweer.nl/ijsselland/vrijwillige-brandweer is alle informatie te vinden. Van 1 t/m 31 oktober kun je solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box