Landelijke beeldvormingscampagne vrijwilligheid gelanceerd

09 september 2024
Door regio: Zuid-Holland Zuid

Veel mensen denken onterecht dat ze geen brandweervrijwilliger kunnen worden. Het beeld bestaat namelijk dat vrijwilligers 24/7 beschikbaar moeten zijn en groot en sterk moeten zijn. Dat klopt niet en daarom is er een landelijke campagne gestart om dat beeld te veranderen. Ook in regio Zuid-Holland Zuid wordt er aandacht aan de campagne besteed en worden de feiten en fabels van brandweervrijwilligheid belicht.

Onderzoek wijst uit…

Uit onderzoek van het Nederlands Instituut publieke Veiligheid (NIPV) blijkt dat slechts een derde van de ondervraagden weet dat de brandweer vooral uit vrijwilligers bestaat. Daarnaast denken velen dat dat brandweermensen altijd moeten opkomen bij een alarmering. Ook wordt de combinatie met een hoofdbaan, de zorg voor kinderen, mantelzorg en andere verplichtingen vaak als een belemmering gezien. Veel mensen vinden zichzelf al snel ongeschikt, terwijl ze op basis van de selectiecriteria vaak juist wel geschikt zijn. De campagne laat mensen zien dat de inzet als brandweervrijwilliger bijzonder is, maar dat het ook allemaal gewone mensen zijn.

Aan de hand van de pakkende slogan “brand­weer­vrij­wil­li­gers: ge­wo­ne men­sen, bij­zon­de­re in­zet” wordt de campagne zowel on- als offline gedeeld. Zo worden er video’s ingezet, podcasts gemaakt, quizzen gedeeld en advertenties geplaatst.

Regionale werving

De beeldvormingscampagne is een mooie aanvulling op de regionale wervingscampagne voor brandweervrijwilligers die op 16 september van start gaat in Zuid-Holland Zuid. Er worden enthousiaste nieuwe vrijwilligers gezocht die zich in willen zetten voor de veiligheid in hun eigen woonomgeving en de regio. Houd de social mediakanalen van Brandweer Zuid-Holland Zuid de komende tijd dus goed in de gaten!

Meer informatie

Meer informatie over de landelijke beeldvormingscampagne is te vinden op www.brandweer.nl/brandweervrijwilligers of ga direct naar www.gabijdebrandweer.nl om je aan te melden om brandweervrijwilliger te worden in regio Zuid-Holland Zuid.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box