Brandweerprofessional (24-uursdienst) (36 uur per week)

In het kort

Regio home Brabant-Zuidoost
Plaats Eindhoven, Helmond
Reageer voor 15-09-2024
Opleidingsniveau MBO 3
Aantal uur 36 uur
Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast
Open

Sta je altijd klaar voor buren, dorps- of stadsgenoten en de maatschappij? Heb je al een brandweerdiploma of zou je in ongeveer 5 maanden het vak willen leren? Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) zoekt brandweerprofessionals voor de 24-uursdienst!

Wat je gaat doen

  • Na een incident ben je – samen met je collega’s – als eerste ter plaatse om hulp te verlenen. Bijvoorbeeld bij een brand, verkeersongeval, stormschade of een ongeval met gevaarlijke stoffen. Je ondersteunt andere hulpverleners bij reanimaties. Kortom: met teamwork en vakmanschap draag jij bij aan een veilige omgeving.
  • Op die momenten tijdens je dienst dat je niet in actie bent, blijf je vakbekwaam door deel te nemen aan oefeningen en trainingen. Omdat je diensten draait van 24 uur, eet en sport je samen met je collega’s.

De Veiligheidsregio
Nederland heeft 25 Veiligheidsregio’s. Die hebben een belangrijke taak: incidenten en crisis voorkomen, beperken en bestrijden. We doen dat voor en met de 21 gemeenten in ons werkgebied; voor alle inwoners én bezoekers van deze regio.

Onze cultuur is open en informeel. We vinden het belangrijk om medewerkers met verschillende achtergronden, meningen en ervaringen in dienst te hebben, omdat dit bijdraagt aan een fijne werkomgeving. Soms zijn we nog iets te bureaucratisch, maar we zijn professioneel en leren snel. Dat moet ook wel, want we zijn samen verantwoordelijk voor onze missie: Zorg voor Veiligheid. We willen helpen. Dat zit standaard in onze bagage. Onze kernwaarden – behulpzaam, deskundig, daadkrachtig en gericht op samenwerken – zitten diep in ons DNA.

Aangenaam: de afdeling Repressie
VRBZO bestaat uit 3 sectoren; Bedrijfsvoering, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding. De afdeling Repressie valt onder de sector Incidentbestrijding. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 865 brandweerprofessionals, waaronder 750 vrijwilligers en 115 medewerkers in een 24-uursdienst. Onze 115 collega’s van de 24-uursdienst werken vanuit 4 kazernes in Eindhoven en Helmond. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de totale brandweerzorg (brandbestrijding, hulpverlening, ongevallen met gevaarlijke stoffen en betaalde hulpverlening) binnen het verzorgingsgebied.

Je werkt intensief samen met je collega’s in een ploeg en rukt uit met een tankautospuit bezet met 4 personen (TS4). Op de momenten dat je niet in actie bent, sport je samen met jouw collega’s, train je jouw vakbekwaamheid, wordt je bijgeschoold en verricht je verschillende werkzaamheden op de kazerne.

Voor jou herkenbaar
Je hebt direct een gevoel bij onze misse Zorg voor Veiligheid. Ook in onze kernwaarden herken je jezelf. Dat is een goede start. Maar wat heb je nog meer in je bagage? Daar zijn we benieuwd naar. En ja, we hebben ook wel wat op ons verlanglijstje staan.

  • Je hebt minimaal een vmbo-diploma, bent minimaal 18 jaar als je in dienst treedt en je bent in het bezit van rijbewijs B en zwemdiploma B. Dit zien we graag terug in jouw cv.
  • Je hebt geen last van hoogte- of engtevrees.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed (mondeling en schriftelijk).
  • Je hebt een goede medische, psychische en fysieke gezondheid.
  • Je bent stressbestendig en in staat beslissingen te nemen in uitdagende situaties. Je bent betrouwbaar en gedreven, hebt technisch inzicht en neemt initiatief.
  • Een rol in de regionale crisisorganisatie is voor jou bespreekbaar op termijn. Hier krijg je natuurlijk eerst een opleiding voor en ieder jaar een aantal trainingen en oefeningen.

Heb je al brandweerdiploma’s? Dan stroom je na een inwerkprogramma in binnen de 24-uursdienst. Als dit niet het geval is dan leiden wij je in ongeveer 5 maanden op tot brandweerprofessional (fulltime).

Wat je van ons mag verwachten
Wij hebben vertrouwen in de mensen die bij ons werken. Je mag jouw werk op je eigen manier doen. Leren en persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk; want jouw bagage maakt ons sterker. Daarvoor ben je zelf verantwoordelijk. Dus onderzoek, probeer dingen uit en kom met frisse ideeën. We bieden je veel verantwoordelijkheid, vrijheid en nog meer:

  • Een aanstelling met een proefperiode van 2 jaar. Zijn we hierna nog steeds blij met elkaar, dan krijg je een definitieve aanstelling.
  • Een functie in functieschaal 6, met een salaris tussen de € 2.368,- en € 3.500,- bruto per maand (norm 1 mei 2024) bij een 36-urige werkweek. Wanneer je begint, kunnen we je inschalen in aanloopschaal 5, afhankelijk van je ervaring.
  • Als je goed functioneert, is op termijn uitloopschaal 7 bereikbaar.
  • Bovenop jouw salaris ontvang je de volgende toelages. Deze toelages samen bedragen ongeveer tussen de € 510,-  en € 560,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
  • Een Individueel Keuze Budget van 19,63% van je jaarsalaris, bovenop je salaris. Je kunt dit naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld voor extra inkomen, extra verlofuren of om een opleiding te betalen. Daarnaast betalen we ⅔ van jouw pensioenpremie.
  • Interne opleidingen voor alle relevante specialismen.
  • Behulpzame collega’s waarvan je veel kunt leren, maar die ook graag van jou willen leren.
  • Een groot netwerk, met collega’s van andere veiligheidsregio’s en van netwerkpartners.
  • We stimuleren persoonlijke ontwikkeling; je kunt ieder jaar gebruik maken van ons opleidingsbudget en je kunt online trainingen volgen (via GoodHabbitz).

Je bent enthousiast en wil solliciteren
Solliciteren kan tot en met 15 september 2024 via deze link. Voeg je cv en jouw motivatie toe. Geef in je motivatiebrief in ieder geval antwoord op deze vragen:

  • Waarom heb je interesse in deze functie?
  • Kun je vertellen over een moment dat je erg gestrest was? Hoe heb je dat opgelost? Dit mag iets zijn op je werk of ergens anders.
  • Kun je een situatie noemen waarin je iets technisch moest oplossen en waar je goed in was?

Je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie, telefonisch of schriftelijk.

Sollicitatieproces
Ons sollicitatieproces bestaat uit de volgende stappen:

  1. Inloopochtend: op zaterdag 7 september van 09.30u tot 12.00u. Aanmelden kan door een mail te sturen naar chielvangestel@vrbzo.nl vóór 5 september 2024 om 17.00u. Deelname aan de inloopochtend is vrijblijvend.
  2. Brievenselectie: in de week van 23 september 2024. Uiterlijk 27 september 2024 ontvang je van ons een bericht of je door bent in de selectieprocedure.
  3. 2daagse outdoortest: op 9 en 10 oktober 2024.
  4. Meeloopdag met de 24-uursdienst: in de week van 21 oktober 2024.
  5. Sollicitatiegesprek: op 29 of 30 oktober 2024.
  6. Collectieve toelichting arbeidsvoorwaarden: op zaterdag 9 november 2024 in de ochtend.
  7. Individueel arbeidsvoorwaardengesprek: op 18, 21 of 22 november 2024.
  8. Psychologisch onderzoek: indien nodig wordt deze individueel gepland.
  9. Start: 1 februari 2025.

We helpen je graag verder
Heb je behoefte aan persoonlijk contact over de functie? Bel dan Chiel van Gestel, teamleider Repressie (06-21556918) of mail naar chielvangestel@vrbzo.nl. Heb je behoefte aan meer informatie over de sollicitatieprocedure, bel dan Dennis Wouters, HR-adviseur (06-83015238) of mail naar denniswouters@vrbzo.nl.

Wervingsbeleid
We publiceren deze vacature tegelijk intern en extern. We geven de voorkeur aan interne kandidaten, als ze even geschikt blijken te zijn.

Voordat je in dienst komt vragen we om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box