Midden- en West-Brabant

Benieuwd naar de verhalen van onze vrijwilligers? Lees hieronder hoe Erik, Annouck, Ettiene en Timo  hun werk en gezinsleven combineren met hun werk als brandweervrijwilliger.

Dit is Erik

58 jaar, fruitteler, vader, voorzitter voetbalclub én brandweervrijwilliger.
Kersen, frambozen, pruimen, bramen. Ze gaan allemaal door de handen van Erik de Weijer bij zijn fruitteeltbedrijf in ‘s Gravenmoer. In de periode van april tot september is hij daar continu in de weer. En als hij niet op zijn land te vinden is, is hij bij de voetbalclub. Of met spoed op weg naar de kazerne in het dorp. Want Erik is ook brandweervrijwilliger.

Dit is Annouck

22 jaar, levensgenieter, fulltime assistent bedrijfsleider, thuiswonend én brandweervrijwilliger
Het leven van Annouck is allesbehalve saai te noemen. Ze heeft niet, zoals zo velen, een baan van 9-5. Als assistent bedrijfsleider bij een bowlingcentrum werkt ze juist in de middag- en avonduren en in het weekend. Daarnaast is ze brandweervrijwilliger in Roosendaal en gebruikt ze de ochtenden om te sporten en leuke dingen te doen.

Dit is Ettiene

41 jaar, zzp’er en in loondienst, vader en brandweervrijwilliger
Ettiene werkt in ploegendienst voor Prorail door het hele land. Daarnaast heeft hij zijn eigen loodgietersbedrijf en is hij vader van een 14-jarige zoon. Tussen de bedrijven door maakt hij tijd om te mountainbiken of om er met de motor op uit te gaan. Is er dan nog tijd over? Wat Ettiene betreft wel, want hij is ook nog brandweervrijwilliger.

Dit is Naomi

34 jaar, leerkracht speciaal basisonderwijs, moeder van twee jonge kinderen, ontwerper vastgoed 3D-impressies én brandweervrijwilliger
Doordeweeks is het altijd een drukke ochtendspits bij Naomi Mills thuis. Eerst samen met haar man hun twee kinderen van 4 en 5 op tijd op school afleveren, om daarna snel naar haar eigen werk te racen. Waar 15 andere kinderen op haar wachten. Als leerkracht in het speciaal basisonderwijs is het behoorlijk aanpoten. Toch heeft ze na het werk altijd energie om uit te rukken als de pieper gaat. Want ze is ook brandweervrijwilliger.

Dit is Timo

39 jaar, werkzaam in de gehandicaptenzorg, vader van vier, mantelzorger én brandweervrijwilliger
Timo begeleidt in zijn woonplaats Steenbergen mensen om in woongroepen zelfstandig te kunnen wonen. Dankbaar werk waar hij met hart en ziel zijn tijd aan besteedt. Hij werkt op onregelmatige tijden en als hij werkt is hij voor de volle honderd procent aanwezig. Buiten werktijd is hij altijd druk met van alles en nog wat én staat hij paraat als brandweervrijwilliger.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box