Brandweer Limburg-Noord zoekt een postcommandant voor Venray

In het kort

Regio home Limburg-Noord
Plaats Venray
Reageer voor 12-07-2024
Opleidingsniveau HBO
Aantal uur 36 uur
Dienstverband Vast
Gesloten

Houd jij van een dynamische omgeving en voel jij je verantwoordelijk om je bijdrage te leveren aan het bestrijden van brand, het verlenen van hulp bij ongevallen (met gevaarlijke stoffen) en het optreden bij waterongevallen? Sta jij daarnaast klaar om je leiderschap en daadkracht te tonen én een verschil te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie-inhoud

Als Postcommandant van de centrumpost Venray ben jij het rotsvaste anker voor onze 40 vrijwilligers. Je bent niet alleen het eerste aanspreekpunt, maar draagt ook zorg voor de inzet, vakbekwaamheid, paraatheid en belangen van de post. Tevens ben je dagdagelijks repressief inzetbaar en borg je de sociale cohesie en diverse belangen. Je bent een belangrijke schakel tussen de post(en) en andere afdelingen, waarin je beleidsbeslissingen niet alleen ondersteunt en uitdraagt maar ook mede vormgeeft.

Ook projectmatig draag je een steentje bij in de organisatieontwikkeling. Deze uitdagende en diverse taken voer je uit binnen de afdeling Brandweerzorg, waar de afdeling Incidentbestrijding onderdeel van uit maakt.

Met jouw kennis en uitgebreide netwerk van in- en externe contacten navigeer je moeiteloos door diverse gesprekken binnen de brandweerorganisatie. De dynamiek van onze organisatie, maar ook de landelijke, maatschappelijke en technische ontwikkelingen vergen een hands-on mentaliteit, waarbij je flexibel bent in werktijden en ook bereid bent buiten kantooruren te werken.

Deze positie biedt niet alleen een warm welkom in Venray, maar ook groeiperspectief richting een rol als Officier van Dienst binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Ben jij klaar om jouw veelzijdige ervaring en leiderschap in te zetten voor een betekenisvolle rol binnen onze brandweergemeenschap? Sluit je da aan en maak impact waar het écht telt.

Functie-eisen

  • HBO werk/denkniveau;
  • Minimaal een afgeronde opleiding Manschap A, en ruime ervaring als manschap. Opleiding Bevelvoerder is een pré, of bereid zijn deze te behalen;
  • Aantoonbare ervaring als leidinggevende in een dynamische omgeving;
  • Een flexibele en creatieve, oplossingsgerichte instelling: je bent leergierig en wil jezelf continu ontwikkelen, daarbij kun je je kwetsbaar opstellen en je grenzen te verleggen;
  • Uiteraard heb je een flexibele houding t.a.v. werktijden en werkzaamheden, deze zijn onmisbaar in de dynamische functie met deze combinatie van rollen en taken binnen de organisatie;
  • Je bent klantgericht en communicatief sterk;
  • Rijbewijs B, bij voorkeur rijbewijs C;
  • Een relatieve korte reisafstand tot standplaats Venray is gewenst vanwege flexibele werktijden en gewenste aanwezigheid op de post;
  • Een assessment en meerdere gesprekken kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en veelzijdige functie in een dynamische organisatie. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 36 uur per week voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling na een jaar omgezet naar een aanstelling voor onbepaalde tijd. De functie valt binnen salarisschaal 9 van de CAR–UWO (max. € 4.544- bruto per maand (bij een werkweek van 36 uur – peildatum 2 januari 2023)). Ook is er sprake van interessante aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 18,63%, genaamd het Individueel Keuze Budget (IKB).

Heb je interesse?

Zie jij jezelf als onze nieuwe Postcommandant voor centrumpost Venray? Klik dan op “solliciteer direct” en upload je CV en motivatiebrief vóór 12 juli 2024. Eerste gesprekken vinden plaats op 18 juli 2024. De procedure kan een tweede gespreksronde en assessment omvatten. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, mail naar personeelenorganisatie@vrln.nl.

Vragen over de functie?

Neem contact op met Jack Swinkels, Teamleider Incidentbestrijding cluster Venray, op 06-20392644.

Acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box