Brandweervrijwilliger in Breukelen: maak jij het verschil?

In het kort

Regio home Utrecht
Plaats Breukelen
Reageer voor 06-06-2025
Opleidingsniveau VMBO
Aantal uur 0 uur
Dienstverband Vrijwillig
Open

Brandweer Breukelen bestaat uit 36 enthousiaste mannen en vrouwen; van directeur tot timmerman en van student tot stedenbouwkundig tekenaar. We vormen een team dat paraat staat wanneer het nodig is! Om ons korps in de toekomst op sterkte te houden zijn wij op zoek naar mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die graag hun steentje willen bijdragen aan een veilige samenleving. Maak jij het verschil?

Branden blussen is het bekendste onderdeel van ons werk, maar er is zoveel meer. Je wordt ook ingezet voor andere hulpverleningstaken zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water, het beperken van gevaar en schade bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en reanimaties.

Door het vuur

Maar werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een grote groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. Daarom maken wij graag persoonlijk kennis met je:

Stage

Kom jij vier oefenavonden met ons meelopen? Brandweer Breukelen (link: https://vru.nl/wij-zijn-de-vru/wat-we-doen/onze-brandweer/brandweerposten/brandweer-breukelen-maak-jij-het-verschil/ )oefent elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur om de kennis en kunde op peil te houden. We sluiten deze avond op informele en gezellige wijze af. Tijdens de stageperiode kun je ervaren wat het brandweervak inhoud en kennismaken met het korps. De stage is vrijblijvend, maar voorafgaand gaan we graag in gesprek met je om eventuele vragen te beantwoorden. Aanmelden kan bij postcommandant Tim van Dommelen via t.van.dommelen@vru.nl

Vrijwilliger worden

Om brandweervrijwilliger te worden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

–          je bent minimaal 18 jaar

–          je hebt een goede lichamelijke conditie

–          je hebt minimaal VMBO-niveau

–          je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen

–          je woont en/of werkt in Breukelen in de nabijheid van de kazerne

–          je bent bereid om 24/7 uit te rukken, na een opleiding van 1,5 jaar

–          je bent gemotiveerd, enthousiast en een teamspeler

Als vrijwilliger ontvang je, naast een vaste jaarvergoeding, een vergoeding per uur dat je bezig bent met opleiden, oefenen en inzetten. Ook ben je goed verzekerd. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om (landelijk erkende) diploma’s te behalen. Een brandweervrijwilliger voldoet aan alle wettelijke eisen die aan een bedrijfshulpverlener worden gesteld. Zo ben je ook op je werk meteen inzetbaar als BHV’er.

In gesprek

Heb je vragen hoe het werkt bij een uitruk en hoe je dat regelt met je werk? Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Wij gaan graag in gesprek met je!

Stel je vragen of meld je aan voor een stage bij postcommandant Tim van Dommelen via t.van.dommelen@vru.nl. Of meld je hier aan op de website van de Veiligheidsregio Utrecht. Daar vind je ook meer informatie over de vrijwillige brandweer.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box