Veiligheidsdag met Brandweer Boekel

Boekel

In het kort

Datum 15 september 2024
Tijd 11:00 - 16:00
Toegang Gratis
Locatie Boekel
Adres De Vlonder 64, 5427 DE
Plaats Boekel

Op zondag 15 september organiseert Brandweer Boekel samen met o.a. de gemeente Boekel, politie, vliegbasis Volkel en EHBO vereniging een Veiligheidsdag en jij bent welkom!

Brandweer Boekel bestaat dit jaar 100 jaar! En dat wordt groots gevierd met een Veiligheidsdag. De Veiligheidsdag vindt plaats op zondag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur. Het is inmiddels enkele jaren geleden dat in Boekel de Veiligheidsdag georganiseerd werd door Buurtpreventie Boekel. Ook deze keer belooft het een bijzondere dag te worden. De locatie is de brandweerkazerne en het gebied rondom de brandweerkazerne in Boekel.

En dat vieren we groots!

Dit jaar is de Veiligheidsdag extra bijzonder, omdat in 2024 de brandweer het 100-jarig jubileum viert en de EHBO-vereniging het 75-jarig jubileum.

Spectaculaire demonstraties

Er zijn spectaculaire demonstaties te zien. De brandweer verzorgt een levensecht optreden waarbij zij een slachtoffer uit een wrak haalt. En ook de ambulance komt in actie met een demonstratie waarbij je je ogen uitkijkt. Er zijn demonstraties over het gebruik van de AED en reanimatie met behulp van reanimatiepoppen. Bekijk echte brandweer, politie en ambulance voertuigen van binnen en buiten en vraag de hulpverleners het hemd van het lijf.

Wist je dat…?

De brandweer geeft informatie over brandveilig leven en laat zien hoe je ontsnapt uit een huis vol rook. Er is informatie over alarmsystemen, camera’s, rookmelders en goed hang- en sluitwerk. Verder zijn er stands waarin politie, brandweer, EHBO en Buurtpreventie Boekel zich presenteren en je voorzien van allerlei informatie.

Voor kinderen

Voor kinderen wordt een speurtocht georganiseerd waarin zij over het hele parcours acties mogen uitvoeren. Aan het einde van de rit ontvangen ze een ‘diploma’ en presentje. Vol kennis gaan ook zij deze dag naar huis. Ook is de Jeugdbrandweer van Brabant-Noord aanwezig met spellen. Als extraatje mogen zij een selfie met een brandweerman maken.

Ben jij er ook bij?

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box